Çikolatayı sevenlere “iyi haber” var. Öncekiler bir yana ABD’de yapılan son araştırma çikolatanın yüksek tansiyonu önlediğini ortaya koydu...
İSTANBUL - ABD’de yayınlanan bir araştırmaya göre çikolata sevenler
artık çok da fazla kaygı duymadan en sevdikleri yiyeceği tüketebilecek.
10 yıl süren araştırmada Hollanda’da yaşayan 65 yaşın üzerindeki 470 sağlıklı kişinin yeme alışkanlıkları takip edildi.
Çalışma sonucu daha çok çikolata ile çikolatanın hammaddesi kakao
tüketen kişilerde daha az tansiyon görüldüğü ve böylece ölüm riskinin
yüzde 50 oranında azaldığı belirlendi.
Ama yine de uzmanlar çikolata tüketiminin aşırı olmamasını ve bitter çikolata olarak tabir edilen
siyah çikolataların tercih edilmesini öğütlüyor.
Uzmanlar ayrıca bu sonucun deneklerin beslenme alışkanlıkları ve egzersizle de açıklanabileceğini belirtiyor:
Uzmanlar son olarak
“insanlara gidin istediğiniz kadar çikolata yiyin demek
çok sorumsuz bir açıklama olur. Çikolatada yağ var ve bu yağ
kolestrolünü artırır. Doğru çikolatayı seçmezseniz bu kalbiniz için
kötü olabilir” uyarısında bulundular.
Kaynak:ntvmsnbc